Tuesday, July 23, 2013

alhamdulillah, dijemput.. ='D

Assalamualaikum,

how are you? i hope all of u are in the pink of health=) kali ni zai nak kongsi cerita ttg perjalanan zai n family pergi mengerjakan umrah..tapi bukan semua la cite dalm post kali ni. haha. sket2 lama2 jadi bukit ;) maybe ada banyak gmba dari what i wanna say but, hope u'll enjoy the posts.

lets start from PD, ktorg gerak awal dari rumah..kul11 da gerak da..beg besar ada 4 n beg-pack ada 4 jugak..hahha.sume sumbat dalam kete papa. papa drive g klia..n his friend will pick-up the car after that..pegi awal sebab nak check-in n everything..angah, kaklong n family pun datang nak hantar ktorg..=')



excitement on mama's face.haha

26 Jun 2013, Rabu, jam 3.00 petang, bertolak nya me, my mum n dad n my lil bro..smiling all the way into the airplane..=D and we got 4 seat together so boleh la duduk sebelah2..but tak dapat la nak jenguk ke luar tingkap tgok suasana atas langit..takpe la..takde rezeki..dapat terbang pun da cukup..hehe
my lil bro n me =D
mama n papa =)
first food in flight. hahaha
so, we arrived at the Prince Mohammad Abdulaziz Airport at around 9 or 10pm i cant really remember. its night there but in Malaysia i think its midnight.. tak berapa aware sgt ngn perubahan masa.hoho..yela, fon tak bawak jam tak pkai. duit pun tak bawak. ahaha. next time ada rezeki pegi lagi da tau da nak kena bawak apa. =D so this is our hotel. Mubarak Silver Hotel..its like 4 blocks of building to reach to Masjid Nabawi. tiap kali solat, kitorang jalan kaki je pegi..waktu masuk solat kat sana awal.. so ktorg pun pegi la awal..dapat buat solat sunat dulu or baca alquran..

the hotel.
masjid nabawi. (copy paste from internet) hehehe
to be continue... ;)

2 comments:

  1. subhanallah..bestnya dpt jadi tetamu Allah =')

    ReplyDelete
  2. Alhamdulilah...syukur:-)...Moga pulang anda membawa seribu kekuatan untuk terus menjadi muslimah sejati

    ReplyDelete